Beteendeutredning

Diplomerad hundpsykolog sommaren 2021 hos Hundsteg.
Priser ser du längre ner, begränsat antal tider.

Hur går en utredning till?
Som problemhundskonsult/hundpsykolog arbetar jag och går till djupet med orsakerna till ett beteende istället för att bara arbeta med symtomen. När vi träffas första gången har vi ett samtal hemma hos er där jag ställer frågor om hundens vardag och bakgrund för att få en komplett bild av det ni behöver hjälp med det tar ungefär 1.5-2 timmar.
Därefter träffas vi för ett praktiskt träningstillfälle på 1 timme där vi går igenom träningsplanen och börjar träningen. Sedan får ni 3-4 veckor på er att träna vidare hemma tills vi ses för det andra praktiska tillfället, också på 1 timme. Efter 3-4 veckor har vi en kort uppföljning via telefon eller videosamtal om hur det gått och om fler träffar behövs. Vid behov har vi också kontakt via telefon och/eller e-post mellan träffarna.
Det går att boka endast intervju plus ett träningstillfälle, men oftast krävs det mer än ett träningstillfälle för att komma tillrätta med problemet och oftast innehåller första delen i träningsplanen grunder för att balansera vardagen och göra hunden redo för framtida träning på det område hunden har svårt för.

Du kan bli ombedd att besöka veterinär eller Fysioterapeut under utredningen, om man inte gör detta kommer utredningen inte fortsätta.

Det är också viktigt att veta att det kommer ta tid att komma till rätta med problemet och det finns inga quickfix/snabba lösningar. Hur lång tid det tar beror på tiden du lägger ner på träningsplanen och hur djup problematiken är. Det kan också krävas att ni gör ändringar i eran vardag under en tid.
Jag jobbar med vetenskapliga och/eller beprövade metoder, etisk hundträning med fokus på er som familj och hunden som individ.

När bör man boka en beteendeutredning?
Spontant tänker man kanske på aggression mot människor/hundar, rädsla, separationsångest, stress, ljud/fyrverkerirädsla, jaktproblem, hantering. Men egentligen är det bara du själv som vet vad som är ett problem för just dig och din hund. Jag tar emot alla hundar och alla problem stora som små. Alla kan få problem med sin hund och att ta emot hjälp för att själv kunna hjälpa sin hund är beundransvärt. Oavsett vad det gäller är det bra att ta tag i det och inte vänta för länge med att ta hjälp.

Feedback från tidigare ekipage jag hjälpt:

Från kund jag hjälpt med hund som hade ljudrädsla för skott och fyrverkerier(och även rädd vid andra höga ljud som grävmaskin etc):
Hej ! Nyår var fantastiskt! Det smällde lite spridda tillfällen några dagar innan nyår och han brydde sig bara vid ett tillfälle, då skällde han till och sprang till ytterdörren så som han gör när någon slår igen en bildörr och går till vår dörr. När han kollade ut och såg att ingen kom så gick han och lade sig igen. På nyårsafton smällde det då och då under em och kvällen och han brydde sig inte alls. Om vi var inne så kunde jag se att han reagerade genom att lyfta upp huvudet, om vi var ute när det smällde så märkte jag inget på honom. Vid 12slaget var vi inne och det smällde rejält runtomkring oss, det hörs ju väl över älven här. Trots det så låg han lugnt stilla och vi gjorde heller ingen sak av det. Däremot så gav han skall och sprang mot dörren när vi öppnade champagne 🍾 men lugnade sig snabbt och sov vidare. Jag är så jäkla glad och stolt över att han nu verkar ta det med mkt större ro. Träningen som vi faktiskt kämpat med har gett resultat och jag tänker att vi fortsätter träna för att undvika en återgång till hur det var tidigare. 1000Tack!!!


En rädd hund som hade dålig självkänsla och visade aggressioner vid lek.

Med hjälp att förstå hundens beteende av beteendeutredaren Louise förstod vi djupare vad som kunde vara orsaken till beteendet på vår hund.

Alla hundar är olika individer och alla kan inte göra allt. Precis som med människor så har de olika preferenser om hur de vill blir bemötta och vad som är rätt och fel.

Med stöttning, analyser och träningsövningar har vår hund nu kunna släppa oss ur sikte, vara själv eller vara på hunddagis. Självkänslan har ökat och möten med andra hundar går så mycket bättre. Även okända människor skälls det inte på jämt.
Leker och busar utan att visa någon form av aggression.

Tacksam för all hjälp och barnen är så nöjda nu med en glad hund som kan leka med dem och kompisarna.” /Huskyn Hedda m. Familj


Är du osäker på något kontakta mig via mail info@aventyrligatassar.se

Priser:
Ordinarie pris: 2500 kr 
Det ingår intervju/utredning + 2 praktiska träningstillfällen.
(Utredning 1200kr + 2 praktiska träningstillfällen med skriftlig träningsplan ord.750 kr/h, i paketpriset 200 kr rabatt). Support via mail/telefon under hela perioden.
Önskar du dela upp betalningen skriv det i bokningen så kommer vi överens.

Lilla paketet: 1850 kr 
Det ingår intervju/utredning + 1 praktiskt träningstillfälle.
(Utredning 1200kr + 1 praktiskt träningstillfälle med skriftlig träningsplan ord.750 kr/h, i paketpriset 100 kr rabatt). Support via mail/telefon under hela perioden.
Önskar du dela upp betalningen skriv det i bokningen så kommer vi överens.

Ytterligare träffar kostar 750 kr/h.
Reskostnad:
Bor du mer än 3 mil från min utgångspunkt (Utanmyra) betalar du 20 kr/mil tur och retur. 

Just nu har jag stopp för bokningar av beteendeutredningar. Kommer troligen öppna för bokningar till våren 2024. Behöver du hjälp kan du hitta H-märka hundspsykologer hos Sveriges hundföretagare HÄR
Eller maila mig så kan jag ge dig tips!