Rallylydnadskurs

Rallylydnadskurs i Falun, Dalarna hos Äventyrliga tassar.

Rallylydnad är en fantastisk sport/aktivitet att göra med sin hund som även ger massa bonusar i vardagslivet med hund i både samarbete, relation och vardagslydnad. Rallylydnad har fokus på glädje och samarbete. I rallylydnad ingår övningar som sitt, ligg, olika svängar, sitt stanna kvar, fotgående med mera. Passar hundar oavsett ålder och roligt både för dig som vill tävla eller dig som vill ha en rolig aktivitet att träna tillsammans med din hund som enkelt kan utföras hemma eller på promenad.

KURSER VÅREN 2024

Rallylydnad för nybörjare (steg 1)

Kurs för dig som aldrig provat rallylydnad förut, inga förkunskaper krävs men det kan vara fördelaktigt om hunden kan sitt och ligg någorlunda.

Vi går igenom alla skyltar i nybörjarklassen och tränar fotgående/följsamhet. En rolig kurs som passar hundar och ägare i alla åldrar, även om man inte är sugen på att tävla i rallylydnad är det en rolig aktivitet för dig och hunden! Du får en mer följsam hund och träna på vardagslydnad på ett roligt sätt.

Datum: Tisdagar start 14/5 kl. 17.00-18.15, 5 tillfällen. Start 14/5, 21/5, 28/5, 4/6 och 11/6
Kostnad: 2150 kr per ekipage. Endast 2 platser kvar!

Rallylydnad nybörjarklass med tävlingsinriktning(steg 2)

Den här kursen är för dig som gått en nybörjarkurs i rallylydnad eller är väl bekant med alla skyltar i nybörjarklass(är du inte det finns det rallylydnadskurs för nybörjare eller prova på rallylydnad) och du kanske funderar på att tävla eller bara tycker det är väldigt kul med rallylydnad och vill fortsätta utvecklas!
Kursen kommer vara tävlingsinriktad där vi finslipar momenten och fotgåendet, jobbar med kedjor av moment, tävlingsbelöning, bakdelskontroll, banor, startrutiner med mera!
Datum: INGEN PLANERAD KURS FÖR TILLFÄLLET. KOMMER TILLBAKA VÅREN 2024

Om rallylydnad

Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden ”kör” en bana enligt ”kartläsarens”, förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3–5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras. Det är från 12 och i den högsta klassen upp till 20 moment man utför. Banorna ser olika ut varje gång.

I nybörjarklassen är hunden kopplad hela tiden och man utför övningarna i vänsterhandling (hunden är på förarens vänstra sida), vilket gör detta till en bra gren att börja tävla i. I högre tävlingsklasser ska hunden vara okopplad genom hela banan samtidigt som det blir svårare och flera moment. Då ska även moment kunna genomföras på båda sidorna om föraren.
Från brukshundsklubbens hemsida