Rallylydnad nybörjare

Rallylydnad för nybörjare kurs kommer i slutet av april.
Jag är just nu under utbildning till rallylydnadsinstruktör och kommer ha projektkurser i vår. Den första kommer vara Rallylydnad för nybörjare. Kursen är till reducerat pris än de andra kurserna (ej bestämt pris än). Kursen kommer vara på 5 tillfällen och troligtvis 1,5h. Mer information kommer!

Är du intresserad får du gärna anmäla ditt intresse via anmälningsformuläret.
Tid och datum kan ändras.

Om rallylydnad

Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden ”kör” en bana enligt ”kartläsarens”, förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3–5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras. Det är från 12 och i den högsta klassen upp till 20 moment man utför. Banorna ser olika ut varje gång.

I nybörjarklassen är hunden kopplad hela tiden och man utför övningarna i vänsterhandling (hunden är på förarens vänstra sida), vilket gör detta till en bra gren att börja tävla i. I högre tävlingsklasser ska hunden vara okopplad genom hela banan samtidigt som det blir svårare och flera moment. Då ska även moment kunna genomföras på båda sidorna om föraren.
Från brukshundsklubbens hemsida

Upplevelse av rallylydnad

Många hundägare som kör rallylydnad upplever glädje. Hundarna gillar samarbetet med sin förare och den belöning det ger. Förarna brukar känna att de får ökad kontakt med sin hund genom rallylydnad.

Kursstart:
Rallylydnad nybörjare 28/4 kl.17.00-18.30 preliminärt! FULLSATT! Anmälan till reservlista kan göras.