Nyår med hund

Julen är över och snart är det dags att fira nyår. Med hund kan det vara jobbigt speciellt om hunden är ljudrädd. Jag har själv en ljudrädd hund men han har med åldern fått dålig hörsel så han hör inte längre ljuden om det inte är väldigt högt, vilket är skönt men tråkigt med hörseln.

Vi har ju också Banjo som är 7 månader och mitt inne i spökåldern. Han har inte visat någon rädsla för ljud (det låter en hel del från skjutövningsfält här). Men hundarna kan ju också triggas av ljus och ljud i kombination så vi kommer fira in nya året inomhus. Det hade vi gjort oavsett!

Nyår kommer fira nyår hos min syster som bor i en villa på landet. Vi tolvslaget kommer vi vara nere i gillestugan där det troligen låter mindre och ha musik igång för att minska ljud utifrån. Man kan gärna dra för gardiner för att minska ljusinsläpp och ha tänt inomhus. Mer tips för nyår hittar du på min youtube kanal HÄR

Som på julen som jag skrev om här så kommer vi ha med oss tuggben, godis, kong/lickimat och mysiga bäddar hundarna är trygga med. Ser till dagen innan att de fått utlopp mentalt och fysiskt så vi inte behöver fokusera lika mycket på det under nyårsafton. Kommer ta långpromenad på förmiddagen med alla tre.

Några snabba tips inför nyår:

-Dra för gardiner och dra ner persienner långt innan så ni inte gör det sista sekund.
-Ha musik eller tv igång för att ta bort ljud
-Gör i ordning en mysig sovplats åt hunden
-Förbered gärna dagen innan fryst kong eller lickimat med något gott. Fryst= räcker längre
-Gå inte ut och titta på fyrverkerier med din hund!
-Om hunden blir rädd. finns där för hunden, vill den bli klappad? Sitta i knät? Hunden blir inte mer rädd för att du finns där och stöttar!

Lämna ett svar