Julfirande med hund

Snart är julen här och allt vad det innebär. Det blir lätt stökigt med flera hundar, varav en unghund och barn!

Mina föräldrars hundar Polly och Athena

Vi ska som vanligt fira med min familj som består av mamma, pappa, syster, systerns sambo och deras två barn som ena är nyfödd och andra är 1,5 år. Mina föräldrar har också två hundar, två blandras tikar som nyligen löpt (tjohoo!) .

Julen börjar såklart med uppesittarkvällen och äta massa gott och spela bingolotto. Det är sen gammalt!
Det kommer ju bli en minst sagt “spännande” jul.. Det som är jobbigast är ju Banjo då han numera är unghund och det blir första gången han träffar en bebis och han har lite svårt att varva ner när det är mycket spring, som det ju är på en 1,5 åring. Sen ska ju tikarna ha slutat löpa så det borde inte vara allt för jobbigt men dom kan ju lukta gott för de!

Tänker kompostgaller för att avskärma dom, flera bäddar för möjlighet till sovplats, godis och tuggben i mängder! Haha nej, men det kommer behövas pauser med att tugga ben och kanske trötta ut Banjo med lite lek i snön, godissök eller liknande. Han kommer troligen vara kopplad en del också eller sele inomhus så man kan ha bättre koll på honom. Han är ju bra på att förvåna oss och visa sig från sin bästa sida också så vi får se!

Har förberett olika kong med gottis i också som jag fryst. Perfekt när han börjar bli lite dryg! (fler sånna tips hittar du på youtube kanalen. HÄR)

Bild på oss för några år sedan

Ingen gran här inte!

Det är ju också resursförsvaret vi kommer behöva hålla koll på så det inte händer några olyckor med all god mat, flera hundar och mer spring. Och hålla koll så han inte tar några leksaker eller strumpor och äter upp! Eftersom vi inte är hemma är det typ det första jag gör när jag kommer till min syster att stänga dörrar till sovrum/lekrum och plocka grejer från golvet. Läs mer om resursförsvar HÄR

Ingen riktig julkänsla har kommit än men att umgås med familjen är alltid mysigt så det ser jag fram emot! Hoppas julkänslan kommer snart!
Vi har ju valt att inte ha någon julgran pga att katterna brukar leka med kulorna längst ner och Banjo tar saker så det blir ingen bra kombo, han är en riktig “pillbert” så bättre att låta bli. Kanske nästa år..
Har du någon julkänsla? Och hur brukar du fira jul? Skriv en kommentar!

Missa inte youtube kanalen

Tips för en stressfri jul hittar du på min youtube kanal och även ett roligt aktiveringstips till julafton!

GOD JUL!

3 reaktioner till “Julfirande med hund

  1. Hej! Har nyss hittat din blogg, trevlig läsning! Har också första julen med min snart ettåriga whippethane Ture. Vi har tre besök utanför hemmet inplanerat och har laddat upp med tuggben och hans egen korg med 🙂 men precis som du skriver, ibland kan de ju överraska en och vara väldigt skötsamma med!

    Men ja, det blir nog mest kopplad inomhus och förebygga med ordentlig rastning.
    Lite skräckblandad förtjusning när man ska tillbringa längre tid iväg med en unghund 😀

  2. Pingback: Nyår med hund

Lämna ett svar