Helgkurser

Prova på rallylydnad

Tid: 10.00-ca. 15.00 med lunchpaus och fika på slutet.
Kostnad: 1150 kr

En hel dag där du får prova på skyltarna i nybörjarklass i rallylydnad. Den här kursen är för dig som inte provat rallylydnad tidigare men är nyfiken på vad det är för något. Rallylyndad handlar om samarbete mellan hund och människa och glädje snarare än att momenten ska utföras perfekt.

Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden ”kör” en bana enligt ”kartläsarens”, förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3–5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras. Det är från 12 och i den högsta klassen upp till 20 moment man utför. Banorna ser olika ut varje gång.

Rallylydnad är en fantastisk sport/aktivitet att göra med sin hund som även ger massa bonusar i vardagslivet med hund i både samarbete, relation och vardagslydnad. Rallylydnad har fokus på glädje och samarbete. I rallylydnad ingår övningar som sitt, ligg, olika svängar, sitt stanna kvar, fotgående med mera

Berikningskul söndag 2/4


Tid: 12.30-14.30
, FULLSATT!

Passar alla åldrar!

Vill du prova olika berikningar med din hund?
Vad tycker din hund om bubblor med baconsmak?🥓 En sprattlande fisk?🐟 Få jaga en pipande mus 🐁 eller testa en smaktallrik med massa nya smaker?🥬🥜🥚

Under 2 timmar får du och din hund gå runt på olika stationer med olika berikningar. Det blir en superskoj dag som förhoppningsvis ger er inspiration till mer berikning i vardagen.
Du kommer också få en inspelad föreläsning om berikning när du anmäler dig!

Varför berikning?
Hunden har ett behov av att få utlopp för sina medfödda och naturliga beteenden. Genom olika typer av berikning kan vi låta hundarna få utlopp för dessa. Det kan vara till exempel jaktberikning, matberikning, socialberikning osv.
Aktivering är något vi hundägare hittar på så som till exempel olika hundsporter. Berikning är något hunden gör helt naturligt!
Att hunden får utföra sina naturliga beteenden kommer ge en gladare vovve och kan också på sikt minska oönskade beteenden hos din hund och mindre stress med mera!

Kostnad: 450 kr

Gå gärna med i facebook gruppen “Äventyrsbanan friträning” HÄR så kan du komma och träna på Äventyrsbanan själv med din hund då banan är öppen.