Helgkurser

Här hittar du aktuella helgkurser och workshops för våren 2022.

Äventyrsbanan
Söndag 3/4 kl. 12.00-ca.14.00
På den här kursen kommer ni få ta del av teori kring friskvård och hur man kan tänka kring träning av hunden på banan, genomgång av banan utan hund med tips hur man kan träna på de olika stationerna och träning med egen hund på de olika stationerna. Jag kommer även bjuda på fika.
Max antal deltagande hundar 6. Hundarna ska vara färdigvuxna ungefär från 1,5-2 års ålder och uppåt.

Pris: 450 kr

Äventyrliga tassar stark och modig valp söndag 24/4 kl.11.00-12.00
För valpar mellan 12 veckor till 6 månader
När, vad och hur mycket man ska träna en valp och ung hund? Rädslan för att skada den unga hunden begränsar ofta hundens potential som vuxen då den hämmas i sin utveckling samtidigt som för en del är längtan efter att få börja träna sin unga hund så stor att man skyndar in i en alltför kravfylld träning mentalt såväl som fysiskt.

Vi börjar i att reda ut vad en valp och ung hund behöver utveckla och det kan enkelt listas i tre punkter:
-Mod
-Kroppskontroll
-Muskel och skelettutveckling

Du kommer få prova några övningar för valpen med fokus på mod, kroppskontroll och kroppsmedvetenhet och du får med dig ett träningsprogram hem.

Pris: 250 kr

Äventyrliga tassar stark unghund söndag 24/4 kl.13.00-14.00
För unghundar mellan 6 månader till 2 år
En individs rörelsearsenal och rörelsekompetens grundläggs under unga år och behöver signaler från kroppen att det behövs för att utvecklas. För mycket restriktioner kring unghundens fysiska rörelse kommer hämma dess potential som vuxen.
Myterna kring hur vi bör träna valpar och unga hundar i olika åldrar – och framför allt kring vad vi ska undvika – är många och seglivade. Men det är inte åldern, utan förmågan, som ska sätta begränsningar för hunden. I själva verket kan vi faktiskt vända upp och ner på flera av de gamla uppfattningarna om fysisk aktivitet. Nutida forskning visar att vi inte alls behöver vara så försiktiga som vi trott.
”Unga hundar ska inte träna styrketräning”

Tvärtomde bör styrketräna. Länge var uppfattningen bland forskare att tuff muskelträning tidigt i livet kunde hämma tillväxten. Ny forskning visar att unga kan träna sina muskler lika bra som vuxna, även om musklerna före puberteten inte kan växa som hos en vuxen. Det innebär att omfånget på musklerna blir inte så mycket större men muskeln programmeras att tillverka fler muskelceller – som den sen som vuxen kommer ha stor glädje utav. Styrketräning för unga hundar bör framförallt vara i form av promenader i utmanande terräng. Att klättra över stock och sten ger en allsidig träning för kroppens alla muskler och ger den unga hunden en pulsökning som kommer att positivt påverka hunden minsta blodkärl, deras mitokondrier och deras rörelsemönster.

Ni kommer få göra olika styrkeövningar anpassat för unghunden och ni får med er ett träningsprogram hem.

Pris: 250 kr.

Äventyrliga tassar stark vuxen 24/4 15.00-16.00
Kursen är riktad till hunden mitt i livet (2-8 år). Den lojala sällskapshunden som gärna går skogspromenader men också sträcker ut i soffan tillsammans med dig. Hunden som inte har krav på hög prestation eller målinriktad träning. Träningsplanen är utformad för att skapa en funktionellt stark hund som resulterar i en hållbar kropp!

Ni får prova olika styrkeövningar och får med er ett träningsprogram hem.

Pris: 250 kr

Berikningskurs 8/5 kl.11.00- ca. 14.00
Hunden har ett behov av att få utlopp för sina medfödda och naturliga beteenden. Genom olika typer av berikning kan vi låta hundarna få utlopp för dessa. Det kan vara till exempel jaktberikning, matberikning, socialberikning osv.
Aktivering är något vi hundägare hittar på så som till exempel olika hundsporter. Berikning är något hunden gör helt naturligt!  
Att hunden får utföra sina naturliga beteenden kommer ge en gladare vovve och kan också på sikt minska oönskade beteenden hos din hund och mindre stress med mera!

Under kursen kommer du får lära dig hur du kan använda berikning till din hund och prova på massa olika sätt att berika! Jag kommer blanda teori och praktisk övning med hundarna och det kommer vara paus mitt i för fika och rastning av hundarna.

Pris: 700 kr