Beteendeutredning

Diplomerad hundpsykolog sommaren 2021 hos Hundsteg. Nu tar jag emot kunder för beteendeutredningar. Priser ser du längre ner, begränsat antal tider.

Hur går en utredning till?
Som problemhundskonsult/hundpsykolog arbetar jag och går till djupet med orsakerna till ett beteende istället för att bara arbeta med symtomen. När vi träffas första gången har vi ett samtal hemma hos er där jag ställer frågor om hundens vardag och bakgrund för att få en komplett bild av det ni behöver hjälp med det tar ungefär 1.5-2 timmar.
Därefter träffas vi för ett praktiskt träningstillfälle på 1 timme där vi går igenom träningsplanen och börjar träningen. Sedan får ni 3-4 veckor på er att träna vidare hemma tills vi ses för det andra praktiska tillfället, också på 1 timme. Efter 3-4 veckor har vi en kort uppföljning via telefon eller videosamtal om hur det gått och om fler träffar behövs. Vid behov har vi också kontakt via telefon och/eller e-post mellan träffarna.
Det går att boka endast intervju plus ett träningstillfälle, men oftast krävs det mer än ett träningstillfälle för att komma tillrätta med problemet och oftast innehåller första delen i träningsplanen grunder för att balansera vardagen och göra hunden redo för framtida träning på det område hunden har svårt för.

Du kan bli ombedd att besöka veterinär eller Fysioterapeut under utredningen, om man inte gör detta kommer utredningen inte fortsätta.

Det är också viktigt att veta att det kommer ta tid att komma till rätta med problemet och det finns inga quickfix/snabba lösningar. Hur lång tid det tar beror på tiden du lägger ner på träningsplanen och hur djup problematiken är. Det kan också krävas att ni gör ändringar i eran vardag under en tid.
Jag jobbar med vetenskapliga och/eller beprövade metoder, etisk hundträning med fokus på er som familj och hunden som individ.

När bör man boka en beteendeutredning?
Spontant tänker man kanske på aggression mot människor/hundar, rädsla, separationsångest, stress, ljud/fyrverkerirädsla, jaktproblem, hantering. Men egentligen är det bara du själv som vet vad som är ett problem för just dig och din hund. Jag tar emot alla hundar och alla problem stora som små. Alla kan få problem med sin hund och att ta emot hjälp för att själv kunna hjälpa sin hund är beundransvärt. Oavsett vad det gäller är det bra att ta tag i det och inte vänta för länge med att ta hjälp.


Är du osäker på något kontakta mig via mail info@aventyrligatassar.se

Priser:

Ordinarie pris: 2500 kr 
Det ingår intervju/utredning + 2 praktiska träningstillfällen.
(Utredning 1200kr + 2 praktiska träningstillfällen med skriftlig träningsplan ord.750 kr/h, i paketpriset 200 kr rabatt). Support via mail/telefon under hela perioden.

Lilla paketet: 1850 kr  Det ingår intervju/utredning + 1 praktiskt träningstillfälle.(Utredning 1200kr + 1 praktiskt träningstillfälle med skriftlig träningsplan ord.750 kr/h, i paketpriset 100 kr rabatt). Support via mail/telefon under hela perioden.

Önskar du dela upp betalningen skriv det i bokningen så kommer vi överens.

Ytterligare träffar kostar 750 kr/h.

Reskostnad:
Bor du mer än 3 mil från min utgångspunkt (Utanmyra) betalar du 20 kr/mil tur och retur.